BIDAISARI RESORT JANDA BAIK

BIDAISARI RESORT JANDA BAIK

BIDAISARI RESORT JANDA BAIK

Catalogue

About us

Bidaisari Resort

Sering juga terdengar pengalaman mereka yang pulang dari luar negara menceritakan aktiviti berkuda merentas ladang dan hutan. Namun, adakah anda tahu yang aktiviti seperti itu juga boleh dilakukan di Malaysia?

Bidaisari menawarkan aktiviti menunggang kuda merentasi hutan bagi mereka yang mencari kelainan dalam percutian. Yang menariknya, aktiviti ini terbuka dan boleh disertai samada anda mahir atau tidak menunggang kuda. Tak menjadi masalah. Alternatively, jika anda berasa kurang selesa menunggang merentasi hutan, anda juga boleh memilih untuk menunggang kuda di kawasan paddock dan sekitar selama 40 minit.

Walaupun aktiviti menunggang kuda seperti yang dinyatakan di atas hanya terbuka untuk orang dewasa, tetamu kecil di sini tetap tidak dilupakan. Jika ke sini, anak-anak boleh menyertai aktiviti berkuda khas kanak-kanak yang dinamakan joyride. Aktiviti berkuda ringkas selama lebih kurang 10 minit ini sesuai untuk kanak-kanak yang ingin berjinak-jinak dalam mendekati haiwan ini. Jika anda memilih untuk tidak menginap di sini, anda masih dialu-alukan untuk menyertai aktiviti berkuda yang disediakan jika berminat.

Selain aktiviti menunggang kuda, Bidaisari juga menawarkan aktiviti lain seperti ATV dan jungle trekking serta kemudahan swimming pool untuk tetamunya. Pilihan penginapan di sini terdiri daripada chalet-chalet yang selesa dan juga dormitory. Bidaisari kini terbuka untuk tempahan secara online di Agoda dan booking.com. Secara alternatifnya, anda juga boleh menghubungi pihak Bidaisari di talian 011-3566 6666 / 013-280 4988 / 011-3177 0388.

Find Us On Our Social Media

×
Information

Ops! Link Not Found.

Payment Options